Thursday, 12 May 2011

SELAMAT HARI JURURAWAT

Jururawat dalam bidang penjagaan kesihatan, adalah seseorang yang bertugas sebagai penjagaan profesional. Jururawat bertanggungjawab bagi keselamatan dan menyembuhkan mereka yang sakit teruk, penjagaan kesihatan bagi mereka yang sihat, dan menangani kecemasan dalam semua keadaan membahayakan nyawa dalam semua bidang penjagaan kesihatan.
 
"SELAMAT HARI JURURAWAT SEDUNIA' aku ucapkan kepada semua jururawat2 tak kira lelaki atau pompuan, sama ada di sektor gomen atau sektor swasta. aku setuju dan percaya, koranglah paling penting kat hospital. doktor? doktor penting, tapi kebanyakan kes, jururawat yg attend dulu, dan jururawatlah yg banyak habiskan masa dengan patient berbanding doktor. err.. betul ke hari ni (12/5/09) hari jururawat sedunia??
 
Jururawat mmg besar phala nya ker sggp melayan kerenah pesakit yg mcam2 jenis..
Jururawat nie mesti lh seorg yg sbar..tnpa mereka msti kita ssah..mereka bnyak menolong kita ketika kita di hospital tak kira lh hospital kerajan or swasta.
tp tak semua jururawat itu sabar,kdg2 ad jugak jururawat yg tak sabar dgn krenah pesakit nie..ad yg memaki hamun pesakit yg dh tua.

ramai kwn2 ku yg menjadi jururawat..Ak berharap agar diorg semua nie sbr dan tabah menhadapi krenah pesakit2 nie semua..
Jalan kn tggungjwab anda dgn penuh keikhlasan..
 
Jasa korg amat berhrga dan sy hrgai nye..semoga anda semua tabah okey..
SELAMAT HARI JURURAWAT SEDUNIA..
 

No comments:

Post a Comment